TV abonnemang

Ett bra tv abonnemang är grunden för att kunna ta del av det bästa från din tv i förhållande till ett bra pris. Vare sig du vill få ut så mycket som möjligt från din tv i form av kanalpaket och befintliga streamingtjänster eller om du nöjer dig med det mest grundläggande så är abonnemanget viktigt. Däremot finns det en hel del att beakta innan du gör ditt val. Till exempel är det bra att hålla koll på vilka erbjudanden och kanalpaket som finns som tillval hos respektive operatör, bindningstider, vad man får i relation till kostnaden och mycket mer. Dessutom går det nuförtiden att samla sina abonnemang i ett paket, det vill säga ett abonnemang där såväl tv som bredband och/eller mobil ingår.

För att göra det enklare och mer överskådligt har vi samlat all nyttig information som behövs, och jämfört de operatörer som finns för att du ska kunna hitta det bästa tv abonnemanget för just dig.

Vilken är det bästa TV abonnemanget?

Kanalutbud och pris är stommen i alla TV-abonnemang. Men vilket är det bästa? Det är inte helt enkelt komma fram till. Börja med att tänk efter vad du söker och om du tänker dig ett långsiktigt val eller om kortsiktigare erbjudanden kan vara något att nyttja. För att göra det hela enklare för dig har vi nedan recenserat över 10 operatörer och 45 tv-abonnemang så att valet blir lite enklare.

Bästa TV-abonnemang 2023

Bästa just nu

Bäst i test

Tele2 Flexibel

Bas + 8 kanaler
12 mån
Viaplay
299 kr/mån
399 kr/mån efter 12 månader

Motivering

Av alla tv-abonnemang i Sverige är det bästa enligt oss Tele2 Flexibel. Du får basutbudet och 8 extra kanaler för endast 299 kr per månad. Det ingår även Viaplay (medium) som ger goda streamingmöjligheter och en hel del sport.

Billigast

Telenor Bas

18
12 mån
149 kr/mån
279 kr/mån efter 12 månader

Motivering

Telenor Bas är det billigaste tv paket att välja just nu i Sverige. I utbudet ingår 18 kanaler som räcker gott och väl för den som kollar lagom mycket TV. För endast 149 kr/mån i 12 månader kan du nyttja detta fantastiska paket.

Toppval för sport

Tele2 TV Premium

77
12 mån
Viaplay Total
499 kr/mån
799 kr/mån efter 12 månader

Motivering

Tele2 har ett mycket bra utbud av sport och du kan även kolla filmer och serier via Comhem Play och Comhem Play +. Du får även tre olika TV-abonnemang att välja mellan: Tv Standard, TV Flexibel och TV Premium. Det finns helt enkelt alltså något som passar alla och priset hamnar mellan 199-499 kr/månad beroende på vilket du väljer.

Toppval generellt

Allente Basic

19
Nej
299 kr
efter

Motivering

Allente är det bästa TV-abonnemanget då det ingår allt ifrån streaming till sport. Det ingår hela 3 streamingtjänster: Discovery Plus, Viaplay och Skyshowtime. Du som gillar sport har också all sport från Viaplay och Discovery + vilket innebär att bland annat Premier League ingår. Just nu har de även ett aktivt erbjudande som ger dig 2 månaders TV-paket Premium helt kostnadsfritt.

Toppval pris

Boxer TV Standard

26
12 mån
Tele2 Play
199 kr
299 kr efter 12 månader

Motivering

Boxer låter dig mixa dina egna kanaler helt fritt så att du endast behöver betala för det du använder. Detta gör att det blir det bästa TV-abonnemanget enligt oss när det kommer till pris. Du har heller ingen bindningstid, vilket är en stor fördel då många andra har långa bindningstider. Samtidigt får du rabatterat pris första 12 månaderna till ett värde mellan 1200 – 3600 kr.

Toppval för studenter

Telenor Mellan

50
12 mån
Viaplay Film & Serier
249 kr/mån
399 kr/mån efter 12 månader

Motivering

Telenor anser vi vara toppvalet för studenter, det finns många olika val att välja mellan och priset är riktigt bra. Det populäraste abonnemanget är ”mellan” och då ingår ett 50-tal kanaler och Viaplay film och serier för endast 249 kr/månad i ett år (sen 399 kr/månad).

Samlar du mobil, bredband och TV sparar du också 100 kr/månad i rabatt och det går att lägga till C-more Standard gratis i 6 månader.

Paket-abonnemang

Eftersom väldigt många av tv-operatörerna idag erbjuder bredband och mobilabonnemang också, så har de samlat många bra paketlösningar för den som vill ha sitt tv abonnemang tillsammans med de övriga. Det är ett väldigt bekvämt sätt att hålla koll på sina kostnader och samtidigt få ut det man önskar av de olika tjänsterna. Många operatörer har riktigt bra erbjudanden för den som önskar teckna ett tv abonnemang i vilket även bredband och mobilabonnemang ingår. Kom bara ihåg att se till att du får just det du önskar specifikt till din tv om du väljer denna sorts erbjudande.

Kanalpaket

Antal tv-kanaler är viktigt att tänka på om du tittar på just tv:n snarare än streamar, eller om du gör både och vill ha fortsatt tillgång till tv kanalerna. Då måste du fråga dig själv vilka kanaler du helst vill ha åtkomst till och om det räcker med “basic” kanalerna eller om du önskar fler.

Ett billigt tv abonnemang kan absolut innehålla ett bra kanalpaket, medan ett dyrare sådant kanske inte har allt som du faktiskt vill ha. Vi rekommenderar att du funderar noga över vilka kanaler du faktiskt har för vana att titta på, så att du inte väljer ett för dyrt alternativ med kanaler som du ändå inte kommer att titta på.

Gratis kanaler

Med en inbyggd box i din tv får du enkelt tillgång till Sveriges så kallade standardkanaler, vilka bland annat är SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen och Kunskapskanalen. En del av operatörerna kan också erbjuda dessa kanalers utbud genom playtjänsterna, vilket innebär att du kan titta på kanalens alla program om du bara har en internetuppkoppling.

Streamingtjänster

Idag har nästan de allra flesta övergått till att titta på sina filmer och serier via en eller flera streamingtjänster. Detta är därför väldigt viktigt för dig som ska teckna ett bra tv abonnemang och samtidigt inte vill gå miste om dessa tjänster. Är du en av dem som tecknade ett tv abonnemang för många år sedan så har du kanske redan upptäckt att du inte har tillgång till streamingtjänsterna.

Genom att teckna ett tv abonnemang idag så kommer du med säkerhet att kunna få tillgång till flera av dem så länge du väljer rätt operatör. Det är dock bra att fundera över vilka streamingtjänster du är intresserad av så att du verkligen får tillgång till de du är mest intresserad av.

De bästa tv-paketen du kan få i ditt tv abonnemang erbjuder prenumerationer på populära tjänster som exempelvis C More, Disney+ och Viaplay. Vissa andra måste du själv betala för. Dessutom kommer inte antalet tv-kanaler att skilja sig åt nämnvärt, utan skillnaderna ligger numera i vilka streamingtjänster som är inkluderade i priset på abonnemanget.

Pris

Likt alla andra abonnemang så kan ett tv abonnemang skilja sig ganska mycket åt i månadskostnad beroende på vad som ingår. Det bästa är förstås att hitta ett bra erbjudande där du känner att du betalar för det du får och varken för mer eller mindre. Ett tv abonnemang kan kosta runt 100 kr i månaden upp till flera hundra kronor i månader. Om då inte t.ex. streamingtjänster ingår så kan det bli ännu dyrare, så återigen understryker vi vikten av att fundera kring om det är streamingtjänster du vill nyttja mycket av. I så fall bör du se till att välja ett abonnemang där dessa prenumerationer ingår.

Populära operatörer

Svenska populära operatörer som erbjuder tv abonnemang i olika former och med olika avtal.

Allente

Sammanslagningen av väletablerade Canal Digital och Viasat resulterade i Allente år 2020. TV-bolaget är Nordens största och har över 1,2 miljoner kunder vilket är talande för deras framgång. De har flera grymma paketerbjudanden till förmånliga priser och erbjuder streamingtjänster.

Telenor

Även om Telenor är mest kända över att vara en mobiloperatör så har de mycket gynnsamma tv abonnemang och är idag en av de ledande operatörerna på just tv-abonnemangsmarknaden. Baspaketet för tv består av hela 17 kanaler vilket är generöst, och givetvis har även Telenor streamingtjänster att erbjuda i abonnemangen.

Tele2

Tele2 är enormt populära för sina mobil- och bredbandstjänster, och har idag även etablerat sig som Tele2 TV, efter en sammanslagning med Comhem. För schyssta priser kan du få ta del av en mängd kanaler, streamingtjänster och sportpaket med mera. Dessutom kan du som hos Telenor koppla samman flera abonnemang i ett.

Boxer

Under lång tid var Boxer ledande när det kommer till tv, och är fortsatt ett av de mest populära valen när det kommer till tv abonnemang. Med flera varierande paketerbjudanden och streamingtjänster är det enkelt för operatören att utlova underhållning som passar för alla.