Hoppa till innehåll

Halebop Fastpris 2GB logo
Toppval för allround

Halebop Fastpris 2GB

Fria samtal
2 GB
mån
129 kr
Köp nu
Abonnemanget
Fria SMS: Nej
Fria samtal: Nej
Fri Surf: Nej
Spara surf: Nej
Surfmängd att spara:
Surf inom EU: Nej
Surfhastighet: Ingen begränsning
Operatör
Mobilnät: Telia
E-sim: Nej
Pris
Startavgift: kr
Månadsavgift: 129 kr
Kampanjpris: kr
Bindingstid: mån

Expertkommentar

Comviq 0,5 GB logo
Toppval för barn

Comviq 0,5 GB

Fria samtal
0.5 GB
mån
45 kr
Köp nu
Abonnemanget
Fria SMS: Nej
Fria samtal: Nej
Fri Surf: Nej
Spara surf: Nej
Surfmängd att spara:
Surf inom EU: Nej
Surfhastighet: Ingen begränsning
Operatör
Mobilnät: Tele2/Telenor
E-sim: Nej
Pris
Startavgift: kr
Månadsavgift: 45 kr
Kampanjpris: kr
Bindingstid: mån

Expertkommentar

Statistik

Billigaste pris45 kr/mån
Dyraste pris129 kr/mån
Antal undersökta mobilabonnemang32

Hitta billigaste mobilabonnemanget

  1. Steg ett för att hitta det billigaste mobilabonnemanget är att jämföra de alternativ som finns. Ska man komma undan så billigt som möjligt blir det naturligt att titta efter det lägsta priset. Vi vill dock understryka att det inte säkert att det till synes billiga priset kommer att bestå om det inte passar dig och dina behov. Det kan till exempel blir dyrare i längden om du efter ett tag inser att dina krav inte är uppfyllda.
  2. Se till att du väljer ett abonnemang med din önskade surfmängd. Om du vet med dig att du surfar olika mycket varje månad så kan det exempelvis vara bra med ett alternativ som ger dig möjlighet att spara den surf som du inte har använt.
  3. Sist men inte minst är det bra att du beaktar täckningen. Du vill inte köpa det billigaste mobila bredbandet om täckningen inte är bra. Använd dig av operatörernas täckningskartor för att försäkra dig om hur bra täckningen är där just du bor.

Billiga abonnemang

OperatörValPris (kampanj)Efter kampanj
Halebop20 GB160 kr/mån319 kr/mån
Tele215 GB299 kr/mån299 kr/mån
Comviq20 GB225 kr/mån225 kr/mån
Telenor15 GB299 kr/mån299 kr/mån
ChiliObegränsad299 kr/mån299 kr/mån
Hallon25 GB25 kr/mån259 kr/mån
Fello24 GB138 kr/mån275 kr/mån
Vimla20 GB10 kr/mån180 kr/mån
Oberoende undersökning genomförd av Abonnemange den 2023-11-14.

Spara pengar med billigt abonnemang

Gemene vuxen person i Sverige betalar varje månad för ett mobilabonnemang, många av dessa personer utnyttjar inte chansen att spara pengar genom att hitta billigaste mobilabonnemanget. Nedan kommer vi berätta hur du kan spara pengar varje månad.

Betala endast för det du behöver – Många betalar för en mängd surf de aldrig använder och en surfhastighet som inte behövs för deras användande.

Välj en lågprisoperatör – De flesta stora mobiloperatörer ger ändå nät och täckning åt lågprisoperatörer och utmanare på marknaden.

Vanliga frågor billigt mobilabonnemang

Vilken operatör har billigast abonnemang?

I dagsläget erbjuder Vimla billigaste abonnemanget enligt Abonnemanges undersökning. De erbjuder 20 GB för 10 kr/mån i 3 månader och därefter 180 kr/mån.

Vem har billigast obegränsad surf?

I skrivande stund erbjuder Chili billigast mobilabonnemang med fri surf enligt Abonnemange. De erbjuder obegränsad surf för 299 kr/mån.

Vilket abonnemang är bäst och billigast?

Det är en svår fråga att svara på, men vår rekommendation är att du hittar ett nät med bra täckning och sedan hittar en lågprisoperatör som använder det nätet. Av Abonnemanges erfarenhet kommer du ner mycket i månadskostnad på detta sättet samtidigt som du också blir nöjd med tjänsten.


Tips för billigare mobilabonnemang

Att hitta det billigaste mobilabonnemanget är inte svårt. Problemet är ofta att det abonnemanget också ska tillhandahålla dina behov och mobilanvändandet ska fungera smidigt. För att få mer funktion eller kapacitet ur ett billigt abonnemang rekommenderar vi dig att följa våra tips nedan.

1. Ta del av rabatter och erbjudanden

Ett tips för att hitta ett av de billigaste mobilabonnemangen är att ta reda på om operatören har några pågående erbjudanden eller rabatter att nyttja. Ofta handlar det om rabatterade priser på mobilabonnemangen, men det kan också komma erbjudanden om extra surf. I vår lista längst upp på denna sida kan du se tillgängliga erbjudanden.

De rabatter som finns har oftast särskilda målgrupper i fokus. Det kan till exempel vara specialrabatter för barn, studerande eller pensionärer. Det kan dock komma tillfälliga rabatter som gäller för alla grupper, och dessa dyker oftast upp under speciella rea-tillfällen som t.ex. Black Friday.

2. Betala enbart för använd surf

Som tidigare nämnt är surfmängden viktig när du letar efter billigast mobilabonnemang. Väljer du för mycket surf så kan du behöva betala för mycket mer än vad du faktiskt använder. Om du istället väljer för lite surf kan den helt plötsligt ta slut när du inser att du behöver mer. Det är emellertid rekommenderat att hellre välja lägre surf om man osäker på hur mycket man surfar, än att välja en högre. För att surfen ska räcka längre finns det ett par saker du kan tänka på:

  • Anslut dig till Wifi när du kan
  • Ladda ned istället för att streama
  • Stäng av mobildata när den inte används
  • Inaktivera automatiska app-uppdateringar (notiser)

3. Samla flera mobilabonnemang

Du kan samla flera abonnemang hos samma operatör och på så vis sänka månadskostnaden. Om ni är flera i familjen, eller om du och dina vänner vill teckna ett abonnemang kan det bli betydligt billigare. Ett exempel är Tele2, som erbjuder sänkt månadskostnad på mobilabonnemang med obegränsad surf när ni är flera som tecknar samma abonnemang.

Operatörer med billiga abonnemang

Traditionellt har det genom alla år har det funnits utmanare och lågprisoperatörer som genom att bespara stora kontor, dyr marknadsföring och andra höga kostnader kan pressa priset. Dessa finns än idag och även som dotterbolag till de stora bolagen. Exempel på lågprisoperatörer är Hallon, Fello och Vimla.

Förutom att välja lågprisoperatörer kan du alltid nyttja erbjudanden och kampanjer hos alla mobiloperatörer i Sverige. Kampanjer är ofta kraftigt rabatterade precis under en kortare period där sedan ett ordinarie pris tillfaller. Vi på Abonnemange.se har nämnt det tidigare och upprepar igen att det är bra väg för att komma över billiga mobilabonnemang 2023.