Billigaste mobilabonnemang

Om det är någonting man bryr sig om när det kommer sitt telefonanvändande så är det givetvis att man har det billigaste mobilabonnemanget. På denna sida har vi samlat in 10 olika operatörer och sammanställt deras gemensamma 48 olika abonnemang till en och samma lista sorterad efter pris.

Halebop Fastpris 2GB logo
Halebop Fastpris 2GB
Fria samtal
2 GB
129 kr
Comviq 0,5 GB logo
Comviq 0,5 GB
Fria samtal
0,5 GB
45 kr

Statistik

Billigaste pris160 kr/mån
Dyraste pris299 kr/mån
Antal undersökta32

Hitta billigast mobilabonnemang

  1. Steg ett för att hitta det billigaste mobilabonnemanget är att jämföra de alternativ som finns. Ska man komma undan så billigt som möjligt blir det naturligt att titta efter det lägsta priset. Vi vill dock understryka att det inte säkert att det till synes billiga priset kommer att bestå om det inte passar dig och dina behov. Det kan till exempel blir dyrare i längden om du efter ett tag inser att dina krav inte är uppfyllda.
  2. Se till att du väljer ett abonnemang med din önskade surfmängd. Om du vet med dig att du surfar olika mycket varje månad så kan det exempelvis vara bra med ett alternativ som ger dig möjlighet att spara den surf som du inte har använt.
  3. Sist men inte minst är det bra att du beaktar täckningen. Du vill inte köpa det billigaste mobila bredbandet om täckningen inte är bra. Använd dig av operatörernas täckningskartor för att försäkra dig om hur bra täckningen är där just du bor.

Billiga abonnemang

OperatörValPris (kampanj)Efter kampanj
Halebop20 GB160 kr/mån319 kr/mån
Tele215 GB299 kr/mån299 kr/mån

Tips för billigare mobilabonnemang

Det är inte svårare än att välja det billigaste mobilabonnemanget för att betala så lite så möjligt per månad. Problemet är ofta att det abonnemanget också ska tillhandahålla dina behov och mobilanvändandet ska fungera smidigt. För att få mer funktion eller kapacitet ur ett billigt abonnemang rekommenderar vi dig att följa de tre tipsen nedan.

1. Ta del av rabatter och erbjudanden

Ett tips för att hitta ett av de billigaste mobilabonnemangen är att ta reda på om operatören har några pågående erbjudanden eller rabatter att nyttja. Vanligtvis har de flesta operatörer detta, så att du kan få ned priset ytterligare. Ofta handlar det om rabatterade priser på mobilabonnemangen, men det kan också komma erbjudanden om extra surf.

De rabatter som finns har oftast särskilda målgrupper i fokus. Det kan till exempel vara specialrabatter för barn, studerande eller pensionärer. Det kan dock komma tillfälliga rabatter som gäller för alla grupper, och dessa dyker oftast upp under speciella rea-tillfällen som t.ex. Black Friday.

2. Betala enbart för använd surf

Som tidigare nämnt är surfmängden viktig när du letar efter billigast mobilabonnemang. Väljer du för mycket surf så kan du behöva betala för mycket mer än vad du faktiskt använder. Om du istället väljer för lite surf kan den helt plötsligt ta slut när du inser att du behöver mer. Det är emellertid rekommenderat att hellre välja lägre surf om man osäker på hur mycket man surfar, än att välja en högre. För att surfen ska räcka längre finns det ett par saker du kan tänka på:

  • Anslut dig till Wifi när du kan
  • Ladda ned istället för att streama
  • Stäng av mobildata när den inte används
  • Inaktivera automatiska app-uppdateringar

3. Samla flera mobilabonnemang

Du kan samla flera abonnemang hos samma operatör och på så vis sänka månadskostnaden. Om ni är flera i familjen, eller om du och dina vänner vill teckna ett abonnemang så kan det bli betydligt billigare. Ett exempel är Tele2, som erbjuder sänkt månadskostnad på mobilabonnemang med obegränsad surf när ni är flera som tecknar samma abonnemang.

Operatörer med billiga abonnemang

Traditionellt har det genom alla år har det funnits utmanare och lågprisoperatörer som genom att bespara stora kontor, dyr marknadsföring och andra hög kostnader kan pressa priset. Dessa finns än idag och även som dotterbolag till de stora bolagen. Exempel på lågprisoperatörer är Hallon, Smultron och Vimla.

Förutom att välja lågprisoperatörer kan du alltid nyttja erbjudanden och kampanjer hos alla mobiloperatörer i Sverige. Kampanjer är ofta kraftigt rabatterade precis under en kortare period där sedan ett ordinarie pris tillfaller. Vi på Abonnemange.se har nämnt det tidigare och upprepar igen att det är bra väg för att komma över billiga mobilabonnemang 2023.