Billigt mobilt bredband

Att hitta ett billigt mobilt bredband är någonting eftersträvansvärt för de som vill få valuta för pengarna. Vare sig du är en person som surfar ofta och mycket eller om du enbart kollar mejlen då och då så är det inte mer än rätt att komma undan med billiga kostnader. Tyvärr är det inte sällan så att mobiloperatörerna erbjuder abonnemang och bredband till väldigt höga priser utan att du ens är i närheten av den maxgräns som du har betalat för.

Det mobila bredbandet anser vi ska kunna uppfylla grundläggande krav såsom hastighet m.m., och ändå erbjuda låga priser. Vissa operatörer kan man säga är inriktade på låga priser. Telenor och Hallon exempel på två sådana. De billiga operatörerna fokuserar på att erbjuda ett billigt mobilt bredband som uppfyller de krav och behov just du har.

Comviq 0,5 GB logo
Comviq 0,5 GB
Fria samtal
0,5 GB
45 kr
Halebop Fastpris 2GB logo
Halebop Fastpris 2GB
Fria samtal
2 GB
129 kr

Hur du hittar det billigaste mobila bredbandet

För att komma undan till så lågt pris som möjligt ska du alltid jämföra de olika operatörerna. Det finns dessutom ett par saker du bör titta särskilt noga efter.

Surfmängd som matchar ditt internetanvändande

Det primära är att leta efter en surfmängd som passar dig och dina behov. Vad som passar dig beror naturligtvis på hur ditt internetanvändande ser ut. Är du en person som surfar mycket och gärna streamar, laddar ned filer och så vidare så kommer du att behöva en hög surfmängd. Här måste du dock se upp så att du inte behöver betala för mer surf än vad du gör av med, vilket kan hända om du väljer för hög surfmängd.

Om du bara surfar lite då och då, till exempel genom att använda mejlen och besöka diverse sajter eller appar så är det fullt tillräckligt med en lägre surfmängd. Då måste du dock ha i åtanke att du kan behöva betala för extra surf när den har slut, vilket i längden kan bli dyrt.

Bra täckning

Täckning är viktigt för att du ska kunna få valuta för pengarna. Ett billigt mobilt bredband utan täckning för exempelvis 200:- är absolut inte värt lika mycket som ett för 300:- där täckningen är bra. Kolla alltid upp täckningskartorna på respektive mobiloperatörs hemsida innan du bestämmer dig.

Jämför priserna

I vanlig ordning återkommer vi till det viktigaste av allt, vilket är att använda vår jämförelseguide. När du jämför ser du tydligare vilket mobilt bredband som är billigast. Kom bara ihåg att priset borde jämföras sist, eftersom det är av vikt att du först hittar ett som uppfyller dina krav. Så länge du känner dig trygg med att dina behov kommer att uppfyllas hos operatören så kommer du därefter att kunna hitta det billigaste mobila bredbandet.

Att tänka på

Det finns en rad saker man kan tänka på för att komma undan ännu billigare när det kommer till mobilt bredband.

Mobilt bredband billigare för studenter och seniorer

En del operatörer har ypperliga erbjudanden för dig som studerar eller dig som senior. Priserna skiljer sig mycket åt från de ordinarie priserna. Vilket rabatt du får beror på olika faktorer såsom surfmängd m.m.

Billigast är inte alltid bäst

Än en gång påminner vi om att det är dina behov som ska styra. Du kan självklart hitta det billigaste mobila bredbandet som samtidigt uppfyller de krav du har, men om du inte gör det så ska du försöka att sätta priset i andra hand. Du kan fortfarande hitta låga priser den vägen. Det billigaste alternativet kan i slutändan göra dig besviken, så var noga med att det verkligen passar dig.

Kontantkort eller abonnemang

Om du surfar mycket, det vill säga dagligen, så kommer ett mobilt bredband vara billigare med ett abonnemang. För dig som däremot använder det mobila bredbandet mer sporadiskt så passar ett kontantkort bättre och gör det billigare för dig. Du betalar ju då enbart för den period som du använder det. Sammanfattningsvis är det dina surfvanor som avgör huruvida kontantkort eller abonnemang kommer att ge dig det billigaste alternativet.