Mobil med abonnemang

Genom att köpa en mobiltelefon med ett abonnemang kommer kostnaden för den nya telefonen och abonnemanget att slås ihop. Det innebär att du betalar en summa varje månad som står för såväl mobilen som abonnemanget i sig. Detta är perfekt när du inte vill köpa en helt ny mobil kontant eller betala för den med ett lån. Däremot innebär detta val en bindningstid, så det måste du vara medveten om.

Du kommer oftast billigare undan när du köper en mobil med abonnemang än om du skulle köpa telefonen kontant och med ett separat abonnemang. Nästan alla operatörer erbjuder paketlösningar där du får båda tillsammans till ett särskilt bra pris. Se till att jämföra noggrant hos oss innan du genomför ditt val.

Är mobil med abonnemang billigare att köpa?

Skulle du köpa en mobil kontant utan att teckna ett abonnemang samtidigt kan det bli en ganska dyr historia. Vi rekommenderar att du köper mobilen tillsammans med ett abonnemang för att på så sätt nå en lägre total månadskostnad. Man kan se det som en billigare form av avbetalning, det vill säga att man betalar av kostnaden på mobilen varje månad men till ett rimligt pris med tanke på vad abonnemanget erbjuder.

Mobilen i sig blir också oftast billigare om du köper den i kombination med ett abonnemang. Detta kan dock vara bra att undersöka först. Jämför vad kostnaden skulle bli med en kontantköpt mobil gentemot abonnemangskostnaden. De flesta ser på sitt mobilabonnemang som en räntefri avbetalning eftersom man sammantaget oftast kommer undan så mycket billigare.

Hur du skaffar en mobil med ett abonnemang

Det är mycket smidigt att teckna ett abonnemang med mobil online. De flesta, och mest populära mobiloperatörerna har ju hemsidor där du enkelt kan gå in och välja den mobil och det abonnemang som passar dig bäst. Du måste inte vara kund hos operatören sedan innan, utan det kan du enkelt bli i samma veva som du gör din beställning. Skulle ditt telefonnummer tillhöra en annan operatör så kan du på ett smidigt sätt få hjälp att flytta över ditt nummer.

När du tittar på olika telefoner och abonnemang så kan du oftast se exakt vad kostnaden kommer att landa på. Kom ihåg att summan givetvis kan variera beroende på om du skulle köpa något extra med ditt abonnemang någon gång. När du känner dig nöjd med ditt val av mobil och abonnemang så lägger du beställningen i varukorgen. Därefter är det bara att vänta på att produkterna skickas hem till dig, vilket bara brukar ta några dagar.

Självklart kan du köpa en mobil med abonnemang i en fysisk butik också. Där får du dock inte samma jämförelsebilder och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Vi rekommenderar att du i lugn och ro tittar igenom vår jämförelseguide så att du inte stressar dig igenom beslutet.

Fördelar och nackdelar med att köpa mobil med abonnemang

Fördelar:

  1. Priset på mobilen kan bli väldigt mycket bättre
  2. Enkelt att byta till ny mobil efter bindningstiden
  3. Operatören hjälper dig om mobilen går sönder
  4. Du kan surfa, ringa och sms:a fritt

Nackdelar:

  1. Lång bindningstid
  2. Kan vara frestande att köpa ny mobil trots fungerande befintlig telefon

Att tänka på vid jämförelsen

Har du bestämt dig för att köpa en ny mobil med abonnemang? Läs vår sammanställning nedan.

Se upp för extra avgifter

Det är bättre att köpa en mobiltelefon med abonnemang online än i butik. Detta för att det brukar dyka upp diverse extra avgifter i den fysiska butiken. På operatörens hemsida slipper du oftast avgifter och kan på så sätt spara upp till flera hundra kronor. Vissa kan dock ta ut något extra när du köper en mobil online, så det är bra att kontrollera detta först.

Nedsatta priser

Ibland kan man bli fundersam kring varför priserna är ganska kraftig nedsatta hos operatörerna som erbjuder abonnemang med en ny mobiltelefon. Detta beror vanligtvis på att de vill locka med ett billigare pris för att binda upp kunden och då oftast i 24 månader. En anledning till att de vill binda upp är för att bindningstiderna börjar försvinna om de inte har försvunnit helt hos vissa operatörer. Därför vill operatören passa på att erbjuda en bindningstid medan de erbjuder riktigt bra priser för själva telefonen. I själva verket är detta en bra deal då paketpriset kan sänkas med flera tusen kronor, så det beror helt på om du vill bli bunden en längre tid eller inte.

Bästa priset

Genom att jämföra kan du få en överblick av de nuvarande priser som operatörerna har. Ytterligare ett tips när det kommer till mobiler är att inte leta efter den allra senaste modellen, om det nu inte är det viktigaste för dig. När en ny modell lanseras sänks nämligen priset på den tidigare modellen väldigt kraftigt, trots att det kanske inte skiljer sig jättemycket mellan dem. Är du mån om en ny, bra telefon men inte kräver den absolut senaste så är det en bra idé att vänta lite tills de föregående modellerna blir billigare. Tänk också på att vissa märken på telefoner är mycket dyrare än andra, trots att de är väldigt bra och erbjuder allt man kan önska sig.