Hoppa till innehåll

Streamingtjänster

Streamingtjänster är något alla moderna hushåll har idag, och det växer i en enorm takt. Dels användandet men även antalet olika typer av streamingtjänster i Sverige. Vi på Abonnemange har tagit fram en komplett jämförelse för att du ska hitta den som är bäst i test för dig (eller enligt oss).

Vilken är den bästa streamingtjänsten?

En bra streamingtjänst har ett bra innehåll till ett bra pris, inte mer komplicerat än så. Innehållet behöver vara rikt från start och innehålla klassiker men även ha ett stort flöde av nya serier och dokumentärer. Priset per månad kan vara avgörande för plånboken men även hur betalningsmodellen är uppbyggt kan vara avgörande. Till exempel har flera streamingtjänster familjeabonnemang.

Bäst streamingtjänster 2023

  • Bäst för serier: Netflix
  • Bäst för sport: Viaplay
  • Bäst för nya serier: HBO Max

Hur valde vi streamingtjänster

Förutom de flera hundratals timmar som vi lagt på att undersöka den svenska marknadens telekom, mobil och streamingtjänster på Abonnemange.se har vi även gjort gediget med jobb för denna undersökning. Att välja och jämföra är inte helt enkelt, för respektive tjänst erbjuder ofta inte samma sak utan innehållet kan skilja sig ganska rejält.

Innehåll

Eftersom flera av streamingtjänsterna idag har producerat eget unik innehåll är det svårt jämföra utbudet. Snarare väljer vi att tolka innehållet hur bra det är. En bra tjänst har därför trendigt innehåll som håller bra kvalitet. Ett exempel är nu hos HBO Max med Last of Us som trendar, då ger vi HBO Max ett högre betyg och poäng. Utöver det ger vi även ett generellt betyg om innehållet har någon speciell riktning t.ex. sport. Vi kommer därför inte att jämföra Netflix med Viaplay, då syftet är helt olika.

Priset

Aspekten för pris är alltid relevant och vi har tagit hänsyn till priser i jämförelsen. Dels för att kora en billig streamingtjänst och även premium. Dock vill vi förtydliga att allt är relativt och vi kommer väga in om man kan dela på kostnaden mellan flera personer eller inte.